ro   ru   en
+ 373 684 01 271
mediez.eu@gmail.com
Medierea la locul de muncă este necesară atunci când la un loc de muncă în cadrul căruia activăm, din motive de neînţeles, nu putem să interacţionăm cu cei care ne sunt colegi, angajatori sau subalterni, astfel încât să ne îndeplinim responsabilităţile profesionale şi noi, şi ei.
Este greu să rezişti pe piaţa muncii, fie că vorbim despre angajaţii la stat sau de cei de la particulari, fiecare dintre angajați are  problemele sale, de ordin familial, personal, care le influenţează comportamentul la serviciu şi chiar performanţele profesionale. Relaţionarea cu colegii la locul de muncă poate fi benefică pentru angajaţi când managerul este un om de echipă echilibrat, dar când liderul este o persoană competitivă, autoritară, atunci şi climatul care se instaurează între angajaţii firmei este unul caracterizat de neîncredere şi frică, însoţite de stresul care uzează sistemul nervos.
Dacă este solicitat în aceste situaţii, mediatorul, ca persoană independentă, este cea mai indicată pentru a aplana conflictele care mocnesc în interiorul unui colectiv de muncă, prin tehnici de comunicare aplicate într-un mod interactiv, care destind atmosfera.     
Oamenii sunt foarte diferiţi: de exemplu, unele persoane, bine pregătite profesional, sunt dificile şi au deseori reacţii violente la criticile venite de la colegi, alţi angajaţi, însă, încearcă să se menţină în postul pe care-l ocupă, prin manipulări şi afirmaţii tendenţioase la adresa colegilor, plasate special în diverse situaţii generatoare de conflicte. Mediatorul poate să estompeze comportamentul deranjant pentru ceilalţi, cu tact şi răbdare, lucrând separat cu angajaţii consideraţi valoroşi, pentru a-i ajuta să se integreze, fie şi parţial, în colectiv, pentru ca astfel să poată să performeze fiecare din ei la nivel optim.
Pe langă conflictele dintre angajat şi angajator, conflictele care apar între angajaţii (departamentele) unei societăţi comerciale/companii/instituţii cauzează, de asemenea, pierderi importante. Conflictele între colegi sunt neglijate şi rămîn cel mai adesea nesoluţionate o perioadă indelungată de timp, ceea ce generează un climat de muncă tensionat şi neproductiv, stres, inactivitate şi pierderi financiare însemnate.
De aceea, medierea Vă oferă posibilitatea să rezolvaţi, în timp scurt, aceste conflicte, să transformaţi o situaţie nefavorabilă într-o nouă oportunitate şi să găsiţi soluţii pe termen lung.